November 2020

June 2015

Schutting

Schutting voortuinZoals al eerder gemeld wordt onze straat voorzien van nieuwe stenen. Alle klinkers, alle stoeptegels en alle stoepranden zijn eruit gehaald en vervangen voor nieuwe. Ook het bestaande groen is in zijn geheel weggehaald. Aan de zijkant van onze tuin werden een rij coniferen aan de straatkant afgedekt door struiken van de gemeente. Deze struiken zijn nu ook verdwenen. Daardoor is de kale onderkant van de coniferen zichtbaar geworden. Heel erg lelijk. Maar dat is niet alles: de gemeente heeft het aantal parkeerplaatsen langs het huis met één uitgebreid. Waar vroeger één paar koplampen onze tuin inscheen, zijn dat nu twee paar. Niet zo fijn als je nog even rustig in de avond in de tuin wilt zitten. Om van de koplampen af te zijn en om de kale coniferen te verbergen heb ik vanmiddag een schutting geplaatst.

Arduino part 00, Setting up

Dit project deel bestaat uit de volgende stappen

1. Downloaden en installeren van de IDE
Wijst zich eigenlijk vanzelf. Installer voor Windows ophalen van
https://www.arduino.cc/en/Main/Software
En uitvoeren. Levert een ontwikkel omgeving waarin programma's kunnen worden geschreven en kunnen worden geupload naar de Arduino

2. Bouwen van de workbench
Bestaat uit een aantal stappen die goed in het boek beschreven staan. Zie de foto's. Alle electronica onderdelen zijn opgeborgen in een bewaar doos van de LIDL.

Het houten bordje met de onderdelen
Alle onderdelen eruit
Voetjes onder het bord
De elektronica onderdelen
Opbergbox van de Lidl
Keurig gesorteerd
De Arduino vastschroeven op het bordje
Het breadboard met snoertjes
Arduino en breadboard geplaatst

Kauw

In onze wijk zijn heel veel vogels. Een van de interessantste is de kauw. Al een tijdje hebben de kauwen jongen. Die zijn inmiddels zo oud dat ze zelfstandig op de grond mogen rondscharrelen. Onder wakend oog van de oudere kauwen die de jonkies vanuit de bomen scherp in de gaten houden. Kom je als mens te dichtbij zo'n scharrelende vogel dan klinkt uit de bomen een vervaarlijk alarmerend gekras. Een geluid dat je ook hoort in films als er een scene in de buurt van een kerkhof is. Bijzonder is dat de jonge vogels daadwerkelijk door deze alarmkreten van de oudere garde geprogrammeerd raken. Immers als de vogels ouder worden, zijn ze net zo schuw als hun soortgenoten.

Arduino

Maandag 22 juni  via conrad.nl het starterspakket van Arduino besteld. Ben benieuwd. Twee dagen later ligt het pakje voor me. Met daarin het Ardiino starterspakket. Een paar foto's staan hieronder. Morgen beginnen we met het in elkaar zetten van de bodemplaat, de Arduino en het breadboard. Met project 00 dus.

 

Stilte! Examen

Vandaag ben ik samen met mijn oudste zoon naar de directeur van zijn school geweest. Een heugelijk bezoek omdat we de inschrijvingsprocedure voor de vervolgopleiding zouden bespreken.